Nutriční hodnoty masa

100 g

Energie

(kJ)

Bílkoviny

(g)

Sacharidy

(g)

Tuky

(g)

Cholesterol

(mg)

Hovězí svíčková

500

18

0

7,2

53

Hovězí průměr

890

17,6

0

19,3

56

Hovězí tučné

1234

18,3

0

26

63

Husa

900

9

0

19,2

90

Klokaní maso

400

22

0

1,1

60

Králík

418

13

0

8,3

53

Kuřata celá

620

13

0

4

20

Kuřecí prsíčka

486

17,8

0

2,1

30

Mleté maso na sekanou

1489

17,1

0

26,9

65

Vepřová krkovička

953

18,1

0

18,6

73

Vepřová kýta

813

19,2

0

12,9

74

Vepřové libové

680

17,9

0

14,6

65

Vepřový průměr

1100

18,1

0

23,9

68

Candát

400

18,6

0

2

20

Kapr

489

16,9

0

6,9

32

Losos

902

19,8

0

15,9

44

Makrela uzená

1000

22

0

16,3

55

Pangásius

290

16

0

2

32

Pstruh

389

17,9

0

13,5

76

Tuňák

950

19,6

0

15,9

48

Tuňák v oleji

1015

20,1

0

21,5

49

Klobása bílá průměr

890

11,2

6,8

15,3

48

Párky debrecinské průměr

900

10,3

1,2

19,3

46

Salám drůbeží průměr

1400

20,9

0

26

55

Salám lovecký průměr

1958

15,3

0

39

63

Šunka kuřecí průměr

702

18,2

0

11

32

Vejce     cca 55 g

356

6,7

0

6,3

281

Žloutek  cca 34 g

302

3,4

0

7,1

281

Bílek      cca 22 g

56

3,5

0

0,1

0

Doporučujeme